Hogyan válasszunk jó fedőképes alapozót?

Hogyan válasszunk jó fedőképes alapozót?

A ragyogó smink alapja a jól megválasztott alapozó. Hogyan válaszd ki a megfelelő alapozót az arcodhoz? Nézd meg tippjeinket, hogy elkerüld a hibákat és a kidobott pénzt!

Az alapozó a jó smink alapja. Kiegyenlíti a bőr tónusát és elfedi a kisebb hibákat. Különböző formákban kapható: Az "alapozó" lehet folyékony, krémpúder, kompakt, hab vagy BB-krém - más szóval bármilyen kozmetikum, amely egyenletes színt ad arcunknak. Az "alapozó" kifejezés tehát meglehetősen széles termékválasztékot takar. Hogyan tájékozódhatsz közöttük, hogy megtaláld a számodra megfelelőt? Hogyan igazítsam az árnyalatot a bőrszínemhez?


Néhány tény az alapozókról

1935-ben Hollywoodban Max Factor sminkmester és látnok (aki egyben a "smink" kifejezés megalkotója is!) megalkotta az első alapozót egy technikai színű filmgyártáshoz, hogy természetes megjelenést érjen el a filmvásznon. Idővel az arcápoló alapozók minden nő számára elérhetővé váltak, és bőrápoló összetevőkkel vagy SPF-szűrőkkel lettek megfogalmazva.

Leggyakrabban minél sűrűbb a kozmetikum konzisztenciája, annál nagyobb a fedettségi szint. Ugyanakkor minél kevésbé problémás és egyenletes az arcbőr, annál kevésbé koncentráltnak kell lennie az alapozó formájának. Bármilyen alapozót is használ, az alapozó azért is fontos, hogy hidratálja a bőrt, előkészítse a smink felvitelére, és hosszabb ideig tartson.



Hogyan válasszunk jó fedőképes alapozót?

Mire kell figyelni?

Az életkor sokat számít a megfelelő alapozó kiválasztásakor. Hiszen a különböző korú bőrnek más-más igényei vannak! Az érett nők inkább választanak fedő alapozót, hogy segítsen kitölteni a ráncokat és kisimítani az arcbőrt. A negyvenes éveikben járó, száraz bőrben szenvedő nők számára jobban beválik egy hidratáló összetevőket tartalmazó alapozó. A harmincas éveikben járó nőknek az extra hidratáló és tápláló tulajdonságokkal rendelkező alapozó lesz jó. A húszas éveikben járó, túlzott faggyútermeléssel küzdő nők számára jó választás a mattító hatású alapozó.

A kozmetikum összetétele is nagyon fontos. A pattanásos bőrűeknek kerülniük kell a sűrű, olajos és potenciálisan pórusösszehúzó termékeket. Az allergiás bőrt viszont irritálni fogják az illatanyagok és az alapozóban lévő mesterséges összetevők.



Kozmetikai készítmények olvasása

Hogyan válasszunk jó fedőképes alapozót?

Ha még nem szoktad meg, hogy elolvasd a kozmetikumok összetevőit, van egy kis tippünk, hogy milyen összetevőket keress az alapozóban. Ha egy termék glicerint tartalmaz, biztos lehetsz benne, hogy az esztétikai funkciója mellett regenerálja a sérült bőrsejteket és csökkenti a ráncokat. A glicerin nyugtató és hidratáló hatású is - higroszkópos, tehát megtartja a nedvességet a bőrben. A glicerint tartalmazó kozmetikumok alkalmasak a dehidratált, száraz és érett bőrre.

Jó, ha az alapozó csillámot tartalmaz, egy finom szemcséjű ásványi anyagot, amelyet a kozmetikumokban gyöngyházfényű csillogása miatt használnak - részecskéi visszaverik és szétszórják a fényt, és ragyogó bőrt eredményeznek. A púderhez adva a csillám megakadályozza a csomósodást, a kozmetikumok könnyűvé és selymessé válnak. Más töltőanyagokkal (például keményítővel vagy rizsporral) ellentétben a csillám kevésbé szívja fel a faggyút, ezért normál és száraz bőrre ajánlott.


A legjobb lefedettségű alapozó

Ha még mindig nem találtad meg a kedvenc fedőképes alapozódat, remek híreink vannak számodra. Számos, a piacon kapható terméket teszteltünk, és megtaláltuk az igazi bestsellert: a NUTRIDOME fedő-matta arcalapozót. A cikk megírása előtt különböző korú és bőrtípusú hölgyeket kértünk fel a termék tesztelésére. Két héten keresztül használták az arcbőrükhöz igazított alapozót, és beszámoltak nekünk a benyomásaikról.

Mit mondtak a tesztelőink?

Ania (34 éves)

A teszteléshez a NUTRIDOME fedő-matte alapozó Ivory árnyalatát választottam. A nappali krémem felvitele után vittem fel, blenderrel. A termék valóban jól siklik, az egész kevesebb időbe telt, mint a korábban használt alapozómmal. Úgy vettem észre, hogy nagyon szépen elfedte a bőröm tökéletlenségeit, amiből már van néhány. A bőröm szuper selymes tapintásúnak éreztem! És ami a legfontosabb, hogy egy munkanap után is rendben volt az arcom :)

Kamila (23 éves)

Olyan alapozót kerestem, ami megfelel az elvárásaimnak: legyen fedő (de maszkhatás nélkül!) és ne tömítse el a pórusaimat - kombinált bőröm van, ami ezt nem nagyon szereti. A NUTRIDOME alapozónak fantasztikusan kellemes az állaga, könnyen és pontosan terül el. Az arcbőrt jól hidratálja. Szépen kiegyenlíti a színt és elrejti a pirosságot. Az új kedvenc alapozóm!

Malgosia (40 év)

A munkám miatt minden nap professzionális sminket kell felvennem. Az alapozó, amit használok, nem lehet túl könnyű - néha késő estig dolgozom, és azt akarom, hogy tartós legyen, hogy csak a púdert kelljen enyhén feltennem. Amikor meghívtak a NUTRIDOME alapozó tesztelésére, elsősorban a természetes összetétele miatt döntöttem. A kozmetikum ugyanis nagyon kíméletes a bőrömhöz (hajlamos vagyok az allergiára), és egész nap jól tart. Bátran ajánlom más nőknek is.

A NUTRIDOME alapozó nem csak a tesztelők körében teljesített jól (nem érkezett negatív visszajelzés), hanem a legkeményebb próbát is kiállta - az egész éjszakás bulit!


A legjobb lefedettségű alapozó

A NUTRIDOME fedő-matte arcalapozó tökéletesen beleolvad az arcbőrbe, sima bőrhatást biztosít, miközben természetes megjelenést biztosít. Krémes, könnyű textúrája kellemesen siklik és tökéletesen körülöleli az arcot, és minden bőrtípusra - száraz, zsíros és kombinált bőrre - alkalmas.

A NUTRIDOME fedő alapozó a puha és természetes smink mindenese: egyetlen rétegben jól elfedi a tökéletlenségeket, enyhén ragyogóvá teszi az arcbőrt és kisimítja. Glicerint tartalmaz, amely hidratál, regenerál és csökkenti a ráncokat. A benne lévő csillám lágy ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

A kozmetikum okklúziós réteget képez a bőrön, amely véd a kiszáradás ellen. Az arc ragyogóvá, selymesen simává, láthatóan revitalizálttá válik, és egészséges, kipihent megjelenést kölcsönöz.


Milyen árnyalatú NUTRIDOME alapozók közül választhatsz?

A NUTRIDOME fedő matt alapozó öt színben kapható: Ivory, Natural, Nude, Beige és Caramel. Az arcbőrödnek megfelelő alapozó kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a Beige és a Caramel sárga pigmentált termékek, míg az Ivory, Natural és Nude rózsaszín pigmentáltak.


Szerző:

Szerző: Sophie Nagyné - Hogyan válasszunk jó fedőképes alapozót? | Termekek-ertekelese.hu

Sophie Nagyné

Kategória: Kozmetikumok

Megjegyzés hozzáadása

Az e-mail címed nem lesz közzétéve. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve









Adataimat, e-mail címemet és weboldalamat a böngészőben tárolja, hogy az adatokat kitöltsem a következő megjegyzések írásakor.